8 listopada obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Zdrowego Śniadania.
Na tę okoliczność śniadanie uczniów klas 1-3 wyglądało inaczej niż zwykle. Uczniowie wraz z wychowawcami przygotowali produkty, z których dzieci w trakcie śniadania komponowały pyszne i zdrowe kanapki. W menu zagościły także placuszki bananowe oraz omlety. Pojawiło się wiele pomysłów na kolorowe i zdrowe jedzonko. Śniadanie było przepyszne, urozmaicone, niecodzienne …uuum palce lizać! Na stołach nie zabrakło kolorowych warzyw, owoców, zdrowego pieczywa, wędlin, nabiału i wiele innych – wszystkiego, co znajduje się w Piramidzie Zdrowego Żywienia. Wszyscy przypomnieli sobie o zasadach odżywiania, analizowali skład przyniesionych pokarmów oraz ich wartość dla organizmu. Uczniowie wiedzą, że właściwie skomponowane śniadanie jest najważniejszym posiłkiem dnia.
Było pysznie i zdrowo!